מה מותר ומה אסור
חובה לדעת: כל הפריטים המותרים המופיעים ברשימה זו, הם רק לאחר שיחה טלפונית עם צוות האגודה
ולאחר שאותו יועץ בדק והתרשם שאותו מיישם הדיאטה ראוי בשלב הזה להוסיף לתפריט גם את הפריטים הללו
ניתן לגרום נזק בלתי הפיך למערכת העיכול, אם מחליטים באופן עצמאי להוסיף את הפריטים הללו אשר הם מותרים לכאורה
תודתנו נתונה לגב' תמי גלילי מנהלת "פורום אוטיזים-גישה ביו רפואית" על עריכת הטבלה ואיסוף החומר בצורה כה מדוייקת
מאכלים מותרים
אבוקדו
אבטיח
אגוז מוסקט
אגוזי ברזיל
אגוזי לוז
אגוזי מלך
אגוזי מקדמיה
אגס
אורגנו
אנונה
אנזימים של יוסטון
אננס
מיץ אננס
אנשובי
אספרגוס
אבוקדו
אספרטם
אפונה, יבשה וירוקה
אפרסמון
אפרסק
ארטישוק
מיץ אשכוליות
אשכולית
בוק צ'וי
בזיליקום ריחן
ביצים
בננה
בצל
בקר
ברוקולי
בשרי
גבינה מותכת
גבינה שווייצרית
גבינת אסיאגו
גבינת ברי
גבינת גאודה
גבינת גורגונזולה
גבינת גרואייר
גבינת האבארטי
גבינת לימבורגר
גבינת מאנסטר
גבינת מונטריי ג'ק
גבינת מצ'גו
גבינת סטילטון
גבינת פורט דו סלוט
גבינת פרובולון
גבינת פרמז'ן
גבינת צ'דר
גבינת קוטג' 3% 5% 9%
גבינת קולבי
גבינת קממברט
גבינת רומנו
גבינה מותכת
גבינת רוקפור
גזר
גי חמאה מזוקקת
ג'לטין
גליצרול
גליצרין
דבש
דגים
דגים בקופסאות שימורים
דובדבנים
דלעת
וודקה
ויסקי
ונילין
זיתים
זנגוויל
זרעים
חומץ יין, לבן ואדום
חומץ תפוחים
חומצה אספרטית
חומצה אסקורבית
חומצה ציטרית
חזרת
חלב קוקוס
חלב שקדים
חמאה
חמאת בוטנים
חמאת קקאו
חמאת שקדים
חסה
חצילים
חרדל פשוט
טחינה גולמית
טימין
טלה
טרגון
יוגורט ביתי
יין יבש מאוד
כבש
כרוב
כרוב חמוץ
כרוב מסוג KALE
כרוב ניצנים
כרוב קולרד
כרובית
כרשה
לוצאין LUCINE
לימון
לימונית
לציטין גם מסויה
מגנזיום סטרט
מגנזיום ציטרט
מיץ חמוציות כן, מדולל במים
מיץ ענבים
מיץ תפוזים טרי
מיץ תפוחים
מלון
מלפפון
מלפפון חמוץ (מלפפון במלח)
מנגו
מרווה
משמשים
נקטרינה
נקנקיות
סאשימי
סודה
סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט)
סודיום בנזואט
סולפטים
סטרט צמחי
סיליקה
סיליקון דיאוקסיד
סכרין (סוכרזית)
סלק כן
סלרי ושורש כן, אבל לאט ובזהירות, בשל תכולת סיבים גבוהה
עגבניות כן
עגבניות, רוטב מקופסה
עדשים כן, לאחר השרייה כאמור בספר
עוף
עלי דפנה
עלי סלק כן, אבל בזהירות, כמו עם כרוב
ענבים
ערמונים
פוטסטיום
סורבט
פוספטידיל כולין
פטרוזיליה
פטריות
פיסטוקים
פירות משומרים אך ורק פירות המשומרים במיצם שלהם בלי תוספות.
פירות ים
פירות יער
פלפל אנגלי
פלפל הלפינו
פלפלים מכל סוג
פסיפלורה
פפאיה
פפריקה
פקאן
פקטין
פשתן – שמן
צימוקים
ציקלמט (ממתיק מלאכותי)
צלולוז בתוספים
צלפים
צנוברים
צנון
צנונית שחורה
קומקווט
קוניאק כן, לעתים
קוקוס
קיוי כן
ימצ'י (כרוב חמוץ בעזרת תרבית חיידקים) כן, אפילו מומלץ
קינמון
קישואי זוקיני
קלמנטינות
קפה כן, חלש
קפיר כן, רק אם הוכן כראוי
קשיו טבעי או קלוי ביתי
רוברב
רוזמרין
רוטב טבסקו רק הרוטב המקורי
רוטבגה
שום כן, טרי בלבד. אבקת שום מכילה לעתים קרובות עמילן כדי למנוע התגבשות
שומשום,זרעים רק לאחר 3 חודשים בלי סימפטומים
שומשום, שמן
שזיפים
שזיפים מיובשים
שכר כן, רק תוצרת בית מדבש ושמרים
שמן אבוקדו
שמן אגוזי מלך
שמן בוטנים
שמן זית, מומלץ בחום
שמן חמניות
שמן חריע
שמן חרצני ענבים
שמן מקדמה
שמן קנולה כן, אך לא מומלץ
שמן שקדים
שמן תירס
שעועית לבנה
שעועית לימה כן, טרייה או קפואה; מיובשת יש להשרות על פי האמור בספר
שעועית "כלייה" kidney beans
כן, לאחר שאין סימפטומים, ורק לאחר השרייה כמתואר בספר
שעועית ירוקה
שעועית נייבי
שעועית שחורה
שקדים
תאנים כן, רק לאחר שנפסק השילשול והסימפטומים נעלמו לזמן רב (משלשל)
תבלינים כן, בתנאי שאין פילרים, ופרט לתערובות המכילות עמילנים
תה כן, תה שחור רגיל, חלש.
תה ירוק כן, עד שתי כוסות ביום
תה מנטה
תיאמין
תמרים
תפוז
תפוחים
תרד
מאכלים אסורים
אבקת אפייה
אבקת חלבון חלב עיזים באבקה
אבקת קקאו
אגאבה
אגר אגר
אורז, סובין
אורז, קמח
אורז-מלא ולבן
אינוסיטול
איסוגלוקוז
אלו וורה
אמרנת
אסטרגלוס
בורגול
בורדוק burdock
בירה
במיה
ברנדי
בשר מעושן
בשרים מעובדים
בשרים משומרים
גבינות מעובדות
גבינת טופוטי
גבינת ניוצ'טל
גבינת פטה
גבינת פרובולון
גבינת פרימוסט
גבינת פרמז'ן
גבינת קולבי
גבינת ריקוטה
גבינת שברה chevre
גבינת שמנת
גואר גאם
גומי
גומי לעיסה
גומי צלולוז
גזר לבן
ג'יקמה, שורש
גלוקוזה גבישית
גלידה
דגני בוקר
דוחן
דקסטרוז
חומוס
חומץ בלסמי
חיטה
חיטה, נבט
חילבה
חלב מכל סוג
חלב-חמאה
הידרוליזאט החלבון
חמרי טעם טבעיים
חרובים
טארו
טגטוז
טופו
טורבינדו
טמרי
טפיוקה
טריקיטרייל
יאם, בטטה
יין פורט
ירקות משומרים
כוסברה
כוסמת
כלורופיל נוזלי
כלורלה
לחם אזקייל לא, מכיל דגנים
מונבטים האסורים
לחם מדגנים מונבטים
ליגנין
ליקר
לפת
מאסטיק גאם
מולסות
מוצקי חלב מיובשים
מוצרים נטולי קפאין
מיסו
מיץ מתרכיז
מיץ רימונים מרוכז
מיץ תפוזים מרוכז קפוא
מלטודקסטרין
מלטונין
מלטיטול
מניטול
מרגרינה
מרשמלו
נבטי קטניות
נוני
נקניק בולוניה
סאקי
סויה לא
סויה – חלב לא
סויה – פולים לא
סויה – רוטב לא
סויה – שמן לא
סוכר אלכוהול לא, גורמים לשילשול ומזינים טפילים– מותרים בכמות קטנה בתוך תוספים.
סוכר תמרים לא – ניתן לנסות אחרי זמן רב בלי סימפטומים, אבל לא מומלץ
סוכריות
סוכרלוז או ספלנדה
סורביטול
סטביה לא – מבנה המולקולרי דומה לסטרואידים וההשפעה אינה ידועה (תמי: אני אישית לא השתכנעתי,
ומעדיפה להשתמש בסטביה על פני סכרין שאליין ממליצה עליו. אליין מתירה כמויות זעירות של סטביה למי שלא השתכנע, וממילא בסטביה זה כל מה שצריך)
סירופ מייפל לא
סירופ תירס לא
סירפד לא
ספירולינה לא
spelt ספלט
ספלנדה לא
עגבניות, רסק, מקופסה
עמילן סאגו לא
עמילן סודיום גלייצינט לא
עמילן תירס
ערמוני מים
עשבי ים
עשבים דביקים, ריריים מכל סוג
פאפאדום לא – חטיף הודי שעשוי מעדשים אך מכיל גם קמח אורז
פו ד'ארקו
פול
פוליסורבט 80
פולן דבורים
FOS פוס
פלנטיין
פסטה
פסיילום
פקטין
פרוביוטיקה של פרימל דיפנס
פרוקטוז
פשתן- זרעים
ציקוריה
קינואה
קמח
קמח אפונה
קמח דורום
קמח טפיוקה
קמח מזרעים לא, כי גרעינים מותרים רק בצימצום ורק אחרי 3 חודשים בלי סימפטומים
קמח מקטניות לא, כיוון שהקמח לא עבר השרייה כנדרש לפני הטחינה
קמח ערמונים
קסיליטול לא – סוכר אלכוהול
קסנתן גאם
קפה נמס
קרגינן לא
קרוסקוצלולוז
סודיום
לא
קרם טרטר
שוקולד
שורש חץ, arrowroot
שורש יוקה
שורש ליקוריץ
שיבולת שועל
שיפון
שמנת
שמנת חמוצה
שמרי אפייה
שעועית לבנה "עם עין" שחורה
eye bean
שעועית לבנה מזן "קנליני"
שעועית לבנה מסוג הריקוט
שעועית מאנג
שעועית פינטו
שעורה
שרי
תוספי ברזל לא – מעודד זיהומי מעיים. עדיף לאכול במקום זה כבד, פעם בשבוע
תירס
תמרינד
תפוחי אדמה