עוגיות תמרים מקמח שקדים

עוגיות תמרים מקמח שקדים

מרכיבים ל 2 רולדות קטנות של עוגיות : 

מרכיבים למילוי: בעיקרון נשאר קצת מילוי לאחר המריחה בעוגיות ניתן להכין 3/4 או חצי כמות לחובבי מילוי מינימלי.

  • כוס מים חמים.
  • 10-15 תמרים מגולענים.
  • 3 כפות סילאן
  • כפית קינמון (אם אוהבים)
  • מעט תמצית וניל.

את המילוי שנשאר אפשר לאכול בכפית או לשמור במקפיא עד לפעם הבאה. תהנו:) 

מרכיבים לבצק: 

  • 3 ביצים.
  • כף שמן קוקוס.
  •  חצי כפית סודה לשתיה.
  • 3 כוסות קמח שקדים.

אופן ההכנה: 

  1. נחמם תנור ל180 מעלות ונרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
  2. לערבב הכל בעזרת כף, ואז נלוש עם הידיים לבצק אחיד וחלק. אם הבצק מעט דביק הוסיפו עד שלוש כפות נוספות של קמח שקדים.
  3. נגלגל את הבצק לכדור ונעטוף אותו בניילון נצמד, נכניס למקרר לכ10 דקות לצינון. אפשר לדלג על השלב הזה אבל הוא הופך את העבודה עם הבצק להרבה יותר קלה.
  4. בינתיים נכין את המילוי- נאחד את כל המרכיבים בקערה, ניעזר בבלנדר מוט / בלנדר שייקים ונטחן הכל לעיסה חלקה בצבע חום בהיר.
  5. נוציא את הבצק לאחר קירור ונחלק אותו לשני חלקים את החלק שאנחנו לא מרדדים נכסה בניילון ונניח בצד, את החלק השני נרדד בעזרת מערוך בין שני ניירות אפיה לעובי של 2 ס"מ.
  6. נסיר את שכבת נייר האפיה העליונה ונמרח את ממרח התמרים בכל חלקי הבצק גם בקצוות , שימו למרוח שכבה אחידה ויפה לא כמות גדולה מידי שתגרום לבצק להיסדק, נגלגל את הבצק בעזרת נייר האפיה עליו הוא מונח לגליל עם ממרח תמרים, נעביר את הגליל שלנו לתבנית האפיה ונחתוך בעזרת סכין ללא שיניים את הגליל לחתיכות בעובי של אצבע אפשר גם לחתוך לא לעומק הגליל, רק נעשה חיתוכים ולא נזיז את הגליל מצורתו. נחזור על פעולת הרידוד המריחה והגלגול של הבצק שוב ונכין רולדה נוספת עם החצי השני של הבצק.
  7. נאפה כ15-20 דקות, עד שהעוגיות נראות מעט יבשות ושזופות (אבל ממש מעט) .

הרשמו לניוזלטר שלנו