אודות עזרה ומזור
דיאטה לבעיות מעיים קרוהן - קוליטיס (דפ"מ)
"עמותת "עזרה ומזור" נוסדה בשנת תשס"ב (2002) על-ידי מספר חולי קרוהן וקוליטיס. כבר בתחילת פעילות העמותה התברר, שהדבר הנחוץ והדחוף ביותר הוא העזרה לחולים שאינם מגיבים לתרופות, וכתוצאה מכך מצבם קשה וחלקם אף נזקק לטיפול כירורגי. העמותה ראתה כדחיפות עליונה את הצורך לנסות לעזור לחולים אלו על-ידי חיפוש דרכי טיפול חלופיות, ובתנאי שהוכחו בצורה ברורה כיעילות. באותה תקופה הובאה לארץ "דיאטת גוטשאל" לטיפול תזונתי לחולי קרוהן וקוליטיס וקצרה הצלחות נאות. לאור ההצלחה החליטה העמותה להירתם לנושא וללמוד אותו לעומק – הן מהבחינה הרפואית והן מהבחינה הטכנית – אילו מוצרים מותרים ואילו אסורים.
בתחילה טופלו בעיקר חולים שלא הגיבו לתרופות, ומצבם היה קשה, וחולים שהיו בסיכון לניתוח. ההצלחה הגדולה של הדיאטה גרמה לשינוי בתפיסה, וכיום מטופלים במסגרת הדיאטה גם חולים המגיבים היטב לתרופות אך מעוניינים בשיפור איכות חייהם.
בראשות העמותה עמד מר אברהם כהן ז"ל שניהל אותה בנעימות ובהצלחה גדולה ללא קבלת תמורה. עד פטירתו בטרם עת בחודש ניסן תשפ"ג (05.23). חברי ההנהלה שוקדים למנות יו"ר שימשיך את ערכי הסיוע והחסד של מייסד העמותה.
עזרה ומזור מפעילה מטבח בעזרתן של מתנדבות, בראשן הגברת מ' שוורץ ממציאה ומתאימה מתכונים במיוחד לדיאטה, והתוצאות טעימות במיוחד… את תוצרי המטבח ניתן לקבל (לפי הקריטריונים) דרך העמותה, בטלפון 03-5703123 , ניתן להשאיר הודעה במשיבון או להתכתב בדוא"ל דרך האתר שלנו .
שירות חשוב ביותר שנותנת העמותה הוא ליווי והדרכה לאותם אנשים המעוניינים לשמור על דיאטת הדפ"מ. זוהי דיאטה שקשה להקפיד עליה, והתמיכה מצד העמותה עוזרת בהבנת העקרונות של הדיאטה, בהשגת המצרכים הנחוצים, ודרכי התמודדות ברגעי משבר.
מטרות העמותה:
- הפניית חולים למרכזים רפואיים
- מתן תמיכה חברתית לחולים
- ביקור חולים
- הדרכה תזונתית
- תמיכה וסבסוד לחולים נצרכים
- השקעות בפיתוח מזון לילדים
- הפעלת מרכזי ייעוץ בערים הגדולות
- הקמת מטבח לייצור מאכלים משופרים
- עלון תקופתי עם מתכונים ועדכון שוטף.
פעולות העמותה:
- הדרכה מעשית לשמירת הדיאטה
- תמיכה בשומרי הדיאטה מבחינה מוראלית וקישור בין מצטרפים חדשים לוותיקים לצורך זה
- קיום כנסים כתמיכה לחולים והצגת חידושים.
- איסוף ומסירת אינפורמציה מדויקת על הדיאטה ועל מוצרים מותרים ואסורים, מתוך נסיונם של מאות אנשים השומרים על הדיאטה ונמצאים בקשר מתמיד עם העמותה.
- הפעלת מטבח המייצר מזון לנצרכים.
- חלוקת מזון לחולים מאושפזים, תלמידים ואנשים המרותקים לביתם
- פיתוח מוצרי מזון נוספים
- פניה לעמותה לצורך הדרכה בדיאטה
תהליך כניסה לדיאטה
חולה המעוניין להיכנס למסלול הדיאטה מוזמן לפנות למשרדי העמותה בטלפון ולקבוע פגישה.
במהלך הפגישה נלמד את מצבו הבריאותי המדויק של החולה ונתאים את הדיאטה לפי מצבו הבריאותי, תוך שיקלול כל הפרטים שנמסרו במהלך הפגישה, בסיומה של הפגישה,יקבל החולה לידיו אוגדן ובו כל שלבי הדיאטה, כפי שהם מתאימים ספציפית עבורו.
בנוסף, יקבל תדרוך מפורט איך להתחיל את השבועות הראשונים, ואיך להמשיכם. המשך ההדרכה נעשה יותר דליל עם התקדמותו והחלמתו של המטופל. קצב ההתקדמות נקבע על-פי תגובת הגוף לסוגי האוכל הנוספים אט אט בשלבים.